About

wibo

Wibo Hijink (1980) is geboren in Semarang. Geadopteerd en getogen in Nederland.
In 2017 heeft hij zijn biologische familie in Indonesië ontmoet en jaarlijks probeert hij zijn familie daar te bezoeken. In 2010 getrouwd met Leanne Hijink – Elbertsen (1985) en hebben samen twee dochters Sharon (2015) en Thirsa (2017). Uit een eerder huwelijk heeft hij twee zonen Dave (1999) en Ray (2000).

Van kinds af aan is muziek er met de paplepel in gegoten. In groep 6 schrijft hij de eerste muziekstukjes. Op 14 jarige leeftijd schrijft hij zijn eerste symfonische muziekstuk dat door een professioneel symfonie orkest werd gespeeld en werd hij dirigent van het schoolorkest van het Ichthus College Veenendaal. Op 16 jarige leeftijd schreef hij mee aan de musical David, machteloos machtig. Daar groeide de passie voor gospelmuziek en musical. Verhalend zingen en musiceren krijgt zijn voorkeur. Er zijn diverse zelf geschreven en gearrangeerde musical verschenen.
Wibo heeft de Meerjarige Dirigenten Opleiding gevolgd bij het SNK in Arnhem van o.a. Valentijn Smit en later in Utrecht van o.a. Dirk Jan Horringa, Harjo Pasveer en Koosje Kiezebrink. Sinds zijn 16de dirigeerd hij diverse gospelkoren eventueel begeleid door combo of orkest.

Dirigent


Cellar Gospel Seventy

Sinds 2009 is Wibo dirigent van Cellar Gospel Seventy. Wekelijks repeteren zij op de vrijdagavond in Amersfoort.

Het repertoire is heel divers. Van gospel tot klassiek en van a capella tot a hedendaagse pop.

Devotion Gospel Choir

Sinds 2021 is Wibo dirigent van Devotion Gospel Choir. Wekelijks repeteren zij op de woensdagavond in Capelle a/d IJssel.

Afgelopen jaren hebben zij diverse Singin’s georganiseerd waar ook het publiek actief mee doet. Houd hun website in de gaten voor diverse projecten.

The Inspirational Community Gospel Choir

Sinds 2021 is Wibo dirigent van The Inspirational Community Gospel Choir.
Om de week repeteert TICGC in Tilburg.

Het repertoire bestaat uit Black gospels. Kirk Franklin, Fred Hammond, Areatha Franklin, Joe Pace.

UitBUNdig

Sinds 2012 is Wibo dirigent van UitBUNdig.
Projectmatig repeteert UitBUNdig voor de dienst in de PG Bunnik. Twee keer voor de dienst studeren ze het repertoire in dat in de dienst gezongen wordt.

Het repertoire bestaat uit Opwekking, Sela, hedendaagse worshipsongs. Zowel Engels- als Nederlandstalig.

Componist


Sinds jongs af aan schrijft Wibo diverse composities. Van lichte jazz tot symfonisch orkestraal. Koorarrangement tot musicalproducties.
Afgelopen jaar heeft schrijft hij samen met Daniël Verburg aan toegankelijke instrumentale muziek. Elke vrijdagochtend komen ze bij elkaar om hun muzikale expressie uit te werken en te schrijven.

SMILE

Muziek: Wibo Hijink & Daniël Verburg

Saxofoon: Leon Wildner
Piano/Keyboard: Wibo Hijink
Drums/Percussie: Peter Doest
Basgitaar: Daniël Verburg

Note: Bladmuziek verkrijgbaar via de webshop

Spotify kanaal:

Gamble

Muziek: Wibo Hijink & Daniël Verburg

Piano/Keyboard: Wibo Hijink
Drums/Percussie: Peter Doest
Electische gitaar: Elisa Krijgsman
Basgitaar: Daniël Verburg

Note: Bladmuziek verkrijgbaar via de webshop